Donation af sjældne fotografier

ThislundFra tid til anden, dukker der museumsgæster op efter aftale, der i familiens gemmer har fundet sager de mener, bør befinde sig på Etnografisk Samling. Nogle gange er det materiale som allerede befinder sig på museet og andre gange dukker der ukendt materiale op af stor kulturhistorisk værdi. Sådanne dage ser man frem til og sådan en dag var dagen i går.
Hr. Poul Erik Bruun Nielsen og Fru Dorthe Thirslund donerede fotografier fra Fijiøerne og Egypten. Fotografierne havde tilhørt J. H. Thislund.
Kaptajn J. H. Thislund havde sejlet med briggen Koldinghus mellem Hamborg og Fijiøerne i 1873. Det grundlagde en interesse for etnografiske genstande som hans søn, med samme navn, arvede. Han videreførte og udbyggede samlingen som han katalogiserede i Katalog over J. H. Thislund’s rariteter i 1885. Fotografierne er registreret i kataloget og dateret 1873.
Sådan en helt almindelig regn grå onsdag indgik serien af fotografier i Etnografisk Samlings fotoarkiv som de ældst eksisterende fotografer fra Sydhavet på Nationalmuseet.