Velkommen til Etnografisk Samlings blog! Her blogger medarbejdere ved Nationalmuseets Etnografiske Samling om vores daglige arbejde og skriver nyt om indsamlinger, feltarbejde, arkæologiske undersøgelser og forskningsprojekter, der geografisk strækker sig over det meste af verden.

Blandt de større forskningsprojekter, der hører under Etnografisk Samling, er SILA (Etnografisk Samlings arktiske forskningscenter) samt Tranquebar Initiativet og Serampore Initiativet, der beskæftiger sig med dansk kolonihistorie og kulturarv i Indien.

Samlingernes baggrund

Etnografisk Samling har, sammen med Antiksamlingen, ansvar for Nationalmuseets samlinger fra alle ikke-europæiske kulturområder fra oldtid til vore dage. Ældst er de forhistoriske samlinger, dertil kommer de omkring tusinde etnografiske genstande, som stammer fra Det kgl. Kunstkammer. De udgør den største samling af etnografica fra 1600- og 1700-tallets museumssamlinger, som findes i noget museum. Størstedelen af de øvrige op mod en kvart million genstande er indsamlet i 1800- og 1900-tallet, bl.a. som resultat af videnskabelige ekspeditioner, som især gik til Grønland og Nordamerikas arktiske egne, samt til Centralasien.

Læs mere om Etnografisk Samling på Nationalmuseets webside

1600-tals fjerkappe fra de uddøde indianere, tupinambaerne, i Brasilien. Udstillet i Etnografisk Samling på Nationalmuseet