Fotoprojektets udfordringer med perler

opsætningsfoto

Etnografisk Samlings fotoprojekt, hvor de arktiske, etnografiske genstande bliver pakket ud, fotograferet, pakket ned igen og flyttet til et midlertidigt magasin indtil museets nye magasiner står klar arbejder stadig. Billederne der bliver taget er ikke alle 3D-fotos. Indimellem er der genstande der ikke egner sig til 3D-fotografering, men de bliver ikke bare lagt til side eller pakket uden at blive fotograferet. Genstandene bliver i stedet for fotograferet med en forside og en bagside. Langt de fleste genstande er allerede fotograferet og fotoet findes i museets databaser, men dengang de blev fotograferet var formålet at billedet skulle bruges til at kunne identificere genstanden, såman vidste om man ledte efter en stor eller lille genstand. Der var derfor ikke de samme overvejelser om belysning og opsætning af genstanden eller overvejelser om baggrundsfarven på fotoet.

genregfoto

Når vi finder genstandene frem checker vi det gamle foto, som ser ud som på dette billede. Derefter lægger vi genstanden op, og til sidst fotograferer vi  genstanden.

ES_peter_a_smallPå billederne ser I en kasse med perleprøver indleveret til museet af en ældre dame. Perlerne er sorteret i poserne, og de forskellige typer kan ses på kortene. En genstand som denne kan være en udfordring at få lagt pænt op, og det tager lang tid. Men resultatet bliver smukke og meget brugbare fotos – både til identifikation af genstanden, men også til brug i publikationer, på nettet eller til udstillinger.

ES_93894_a