Kysten omkring Filippinerne

Preben Levinsohn har levet et spændende liv. Et psykologistudie i USA og en uddannelse som Akademiingeniør har ført ham til længerevarende ophold i Tanzania, Kenya og Thailand.
De sidste 13 år har han boet og arbejdet på Filippinerne som selvstændig. Han er gift lokalt og har tre børn og som han selv siger, ”Filippinerne er endestationen, jeg vender kun hjem til Danmark på ferie”, man kan godt se på Preben da han besøger Etnografisk Samling, at foråret her er meget koldere end han er vandt til på filippinerne. Preben har, udover familien, hænderne fulde, han arbejder på at hjælpe de lokale og han har da også fået 5 æresbeviser af lokalregeringen.
I 2004 begyndte han at fotodokumentere de lokale landsbyer. Hans store drøm er at fotografere i nogle af de mest utilgængelige landsbyer, hvor man i mindre grad er påvirket af verden udenom, end resten af Filippinerne og kystbyerne som Preben Levinsohn har fotograferet.

Preben Levinsohn har doneret sine digitale fotografier til Etnografisk Samling med hjælp fra Civilingienør og redaktør Erik Lyngsø-Petersen. Fotografierne vil indgå som samtidsdokumentation, og med tiden vil de, ligesom Etnografisk Samlings næsten 200.000 fotografier, dokumenterer en tid der er blevet til støv.
De viste fotografier er fra Sabang, Port Barton og El Nido
Port-Barton-(42)

Tribal-Area-(5)

Pic-El-Nido-(14)