Nyt fra Serampore Initiativet

Telegraph 13.03.2013Nationalmuseets Serampore Initiativ er et af de mange projekter, der holder til på Etnografisk Samling. Initiativet arbejder med at dokumentere og bevare den danske kulturarv i Serampore, der under navnet Frederiksnagore var en dansk handelsstation i Indien 1755-1845. På holdet er vi projektkoordinator Bente Wolff, arkitekt Flemming Aalund og undertegnede, historiker Simon Rastén. Derudover har vi for tiden tilknyttet de to antropologer Trine Kristensen og Kristina Djurhuus Christiansen samt de indiske socialforskere Partha Sarathi Banerjee og Souradip Bhattacharyya, der alle arbejder med et studie af Serampores nuværende befolkning.

Flemming og Bente er netop hjemvendt fra en rejse til Serampore og Kolkata, hvor de bl.a. holdt møder ang. restaureringen af Skt. Olavs Kirke og Sydporten i Serampore, der nu er ved at blive realiseret med økonomisk støtte fra Realdania og Kulturministeriet. Manish Chakraborti, den lokale arkitekt vi samarbejder med, er ved at forberede udbudsmaterialet til entreprenøren, og vi håber på snart at kunne vise de første billeder af håndværkerne, der tager fat.

Hver gang vi kommer til Serampore, oplever vi en stigende interesse for vores projekt, og vi har snart givet mange interviews til indiske aviser. Den seneste artikel fra 13. marts i ”The Telegraph”, der har mere end en million daglige læsere, kan ses her. Klik på billedet og læs med.